HTML

Kedves filmes kollegák, szemle-látogatók!

Ezt a blogot önző módon azért hoztam létre, hogy a Magyar Filmszemle szervezési hiányosságait összegyűjtsük és levonjuk a tanulságokat, majd a blog kivonatát eljutassuk a következő szemle szervezőknek, hogy jövő februárban már jobban érezhessük magunkat a mustrán. Tegnap ért véget a szemle, még friss az élmény, írjátok meg ami fáj, mielőtt még megbékélnétek vele!

Friss topikok

Linkblog

egy hét bliccelés

2010.02.10. 14:08 S:Gergő

Akkor hadd kezdjem egy nagyon anyagias síkon:

Alapvetően megalázónak tartom, hogy mint beválogatott résztvevő fizetnem kell a saját filmem és a versenyben szereplő többi film megnézésért. Ilyet külföldön még sehol sem láttam.

Szerintem a szemle visszaél monopol helyzetével, és kihasználja, hogy megtiszteltetésnek vesszük a bejutást, de lássuk be, hogy mindenféle jogdíj megfizetése nélkül jegyeket adnak el a filmjeinkre, bevételt generálnak, és még csak meg sem hívnak a vetítésekre, hanem úgy kell belógni és becsempészni a stábot.Egy hét megalázó bliccelés.

1-2-3 millió forintos dokumentumfilmeknél, komoly tétel tud lenni a szemlén szereplés.Furcsa, hogy az idei szakmai-szemlekártya a palace cinema - egyébként 500HUf ért bárki által kiváltható- klubkártyája, amivel 700 HUf helyett 500 HUf ért vehetünk 20db jegyet. A kártyák persze nincsenek identifikálva ezért bárki, bármennyi kedvezményes jegyet vehet az előadásokra. Szóval: az egész jegy-pass szisztéma nem működik. Évek óta.

Javasolnám, hogy kevesebb, produkciónként 2-6 db pass-t adjanak ki, de ezekkel korlátlanul lehessen, 0 Ft-os jegyek megváltásával látogatni a fesztivál vetítéseit. Egyszeri alkalommal, amikor a stábmeghajlás (ez is elé fura dolog) van a produkciók igényelhessenek ingyenes, vagy olcsóbb jegyeket limitált számban.

Röviden: kevesebb pass-t adjon ki a szemle, több jogosítvánnyal! -

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szemleszemle.blog.hu/api/trackback/id/tr201745604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása